Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на катализатор - "ЗА" и "ПРОТИВ"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• След като изчетох темата се навих и вчера махнах катализатора. На негово място ми сложиха гърне което имаше форма и дължина като катализатора. Цялата работа излезна 100 лева. Звукът въобще не се промени, а откъм динамика колата чувствително се подобри. Преди тази операция след 3500- 4000 оборота сякаш нещо я затапваше. При плавно подаване на газ поемаше, но ако натиснеш по-сериозно се получаваше едно "умаляване". Този "ефект" ми се беше появил преди около 2 месеца. Реших да пробвам първо да махна катализатора и при мен имаше доста осезателен ефект.
    Алфа Ромео 156 2,0

Comment

• Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
      аз съм си махнал катализатора от преди година. разлика няма според мен. лошото е само че зимата ауспуха не загрява и на колата и е много трудно да вдигне градуси. освен това ръчната постоянно ми е замръзнала зимата, а преди с катализатор се размразяваше като позагрее колата. обмислям дори да си сложа катализатор от друга алфа.
      Сложи си отдолу една духалка, има евтини на 12 волта, да ти подгрява ръчната през зимата!

Comment

• Възможно ли е от запушен катализатор колата да има леко придърпване при рязко подаване на газ?

Comment

• Първоначално публикувано от Nasi4 Покажи съобщение
          След като изчетох темата се навих и вчера махнах катализатора. На негово място ми сложиха гърне което имаше форма и дължина като катализатора. Цялата работа излезна 100 лева. Звукът въобще не се промени, а откъм динамика колата чувствително се подобри. Преди тази операция след 3500- 4000 оборота сякаш нещо я затапваше. При плавно подаване на газ поемаше, но ако натиснеш по-сериозно се получаваше едно "умаляване". Този "ефект" ми се беше появил преди около 2 месеца. Реших да пробвам първо да махна катализатора и при мен имаше доста осезателен ефект.
          Кво, пари ли ти взеха?Катализатора остави ли им го?!

Като изчете цялата тема, видя ли, че в него има платина...която струва парички

Иначе, на тея дето им звънят резонаторите, да искат нов...аз като си махнах катализатора на 1.6тс-а, първия резонатор звънеше, върнах се и хората го смениха с нов без пари....и после нямаше никакви проблеми.Единствено колата стана една идея по-шумна във високите обороти.

Операцията правих в Ем-комлпект на Околовръстното, преди Борис 3-ти посока Овча Купел.там съм махал на още 2-3 коли и винаги съм бил доволен от работата на момчетата...
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Катализатора си го взех . Засега стои в гаража. Интерсесно беше, че майсторите като го отрязаха не ми го дадоха ами се направиха на разсеяни и трябваше да си го поискам . Но определено колата сега върви доста по-пъргаво...
            Алфа Ромео 156 2,0

Comment

Катализатора си го взех . Засега стои в гаража. Интерсесно беше, че майсторите като го отрязаха не ми го дадоха ами се направиха на разсеяни и трябваше да си го поискам . Но определено колата сега върви доста по-пъргаво...
              а беше ли стегнат имаше ли просвет

Comment

Катализатора си го взех . Засега стои в гаража. Интерсесно беше, че майсторите като го отрязаха не ми го дадоха ами се направиха на разсеяни и трябваше да си го поискам . Но определено колата сега върви доста по-пъргаво...
                Много ясно че ще се правят на луди, нали ще му приберат една педесетица
                "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

• Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                  Много ясно че ще се правят на луди, нали ще му приберат една педесетица
                  50-тица?....поне 100так...ако е по-голям и нагоре..

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Аз съм "ЗА" Каточели малко се поотпуши но няма особена разлика във вървежа.
                    Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

Comment

• Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщение
                      а беше ли стегнат имаше ли просвет
                      Целия беше пълен с някакви черни парчета, като големи, само че твърди сажди. Колата ми е на 222 000 км по километраж от които аз съм навъртял 60-65 000, а колко са реалните само тя си знае . Така че със сигурност не е било много добре катализаторчето.
                      Алфа Ромео 156 2,0

Comment

• Аз знам за друг номер .Не се маха катализатора,а се пробива по някакъв начин(незнам точно какъв)и става така все едно го няма,но той е там ))
                        Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                        ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark

Comment

• Първоначално публикувано от oinotnA Покажи съобщение
                          Аз знам за друг номер .Не се маха катализатора,а се пробива по някакъв начин(незнам точно какъв)и става така все едно го няма,но той е там ))
                          избушва се вътрешността

OEM & Ventura Garage

Comment

• Имаше две мнения, които ми направиха впечатление:

1 - газовете излизат по-бързо. Факт, неоспорим.
                            2 - че нямало отрицателен ефект. Според мене има.

Та...ако се махне катализатора, газовете ще излизат по-бързо, ще върви по-добре, ама ако е ремапната ще върви още по-добре и лопатки от турбото може да събираме после, щото няма да смогне да създаде налягане и ще върти, ще върти...

Не знам за такива случаи, но аз мисля да не рискувам.

От няколко места вече ме съветват да слагам резонатор, ако реша да махам катализатора. Мисля и по-голямо турбо да слагам, ама тва е за други теми

I came, I saw, I ran away screaming

Comment

• Единствената разлика като махнах катализатора беше ,че отзад колата не мирише толкова като работи на едно място.

Comment

• Първоначално публикувано от georgievd Покажи съобщение

Та...ако се махне катализатора, газовете ще излизат по-бързо, ще върви по-добре, ама ако е ремапната ще върви още по-добре и лопатки от турбото може да събираме после, щото няма да смогне да създаде налягане и ще върти, ще върти...

Не знам за такива случаи, но аз мисля да не рискувам.

Колега, ти катализатора за балон за въздух високо налягане ли го имаш, че турбината да прави налягане в него???? Налягането не го прави турбината, тя използва енергията на изгорелите газове. Нещо бъркаш. А за ограничаването и си има други способи
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                                X